Okulumuzun Önceki Durumu:

Okulumuz 2015-2016 Eğitim –Öğretim yılında faaliyete başlamıştır.

Okulumuz başlangıçta ortaokul olarak planlanmış ancak bittikten sonra ilkokul yapılmıştır. Bu durum ise bazı sıkıntılara sebep olmuştur. (Lavaboların, aynaların, askılıkların yüksekliği, masa sıra yüksekliği öğrencilerimize uygun değildir.)

Okulumuzu yapan yüklenici firma işi tamamlamadan bırakmış, alacaklıları ise müteahhite zarar vereyim diye yaptıkları işe ve okula zarar vermişlerdir. (Güvenlik kamera sistemi, ses sistemi, aydınlatma sistemi, BT sınıfı, masa, sıra, okulun çatı olukları, lavabolar, yangın söndürme tüpleri vb.)

İhata duvarlarının dipleri doldurulmamış, çevre düzeni yapılmamıştı.

Proje hatasından dolayı 8 sınıfa yeniden duvar ördürülmek zorunda kalınmıştır.(Etkileşimli tahtaların montajı için)

Okulumuz 12 dersliktir. İlkokul 12 şubemiz mevcuttur. Ana sınıfı için derslik planlanmamıştır. Bu yüzden derslik sayısı yetersizdi. (Bu sorunu gidermek için öğretmenler odası sınıf yapıldı. Müdür yardımcısı odası ile memur odası birleştirilerek öğretmenler odası yapıldı. Fotokopi odası hizmetli odasına çevrildi.)

Bodrum kat duvarları defalarca elden geçirilmesine rağmen kısa sürede sıvaları kabarmakta ve nem kokusu rahatsız etmekte idi. Bodrum katın tüm duvarlarına yarım metre yükseklikte kazınarak fayans yapıldı.

Okulumuzun Mevcut Durumu:

Yukarıda belirtilen tüm problemler gerek devletimizin gerekse okul aile birliğimizin destekleri ile çözülmüştür.

Okul Bahçesi:

Okul bahçemiz öğrencilerimizin daha rahat oyun oynamaları için oyun oynama alanları çizilerek renklendirilmiştir.

Okul bahçemizi FSM Ortaokulu ile birlikte kullanmaktayız.Okulumuz öğrencilerine ait basketbol ve futbol sahası ortak bahçeden dolayı yoktur.

Okul bahçesine giriş çıkışımız tek kapıdan yapılmaktadır.

Merkezi Sistem:

Okulumuzun kazan dairesi, su deposu, elektrik, jeneratör vb. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda mevcuttur.

Derslikler:

Sınıflarımız küçük olduğundan (31 m2) ders içi etkinliklerde bazen sıkıntı olmaktadır. (En fazla verimli bir şekilde 24-26 öğrenci kapasitesindedir.)

Sosyal Alan ve Donatılar:

Okulumuz bodrum katındaki öğrencilerimizin sportif etkinliklerini gerçekleştireceği koridor masa tenisi masalarıyla aktif hale getirilmiştir. Eski kütüphane olan yerimiz okul imkanları ile çok amaçlı salon haline getirilerek okul bünyesi programlar burada gerçekleştirilmektedir.( Okuma programı, Sene sonu mezuniyet etkinliği, Veli toplantıları vb.)

Rehberlik normuyla birlikte yardımcı hizmetli odası Rehberlik servisi olarak değiştirilmiş, öğrencilerimizin istifadesine uygun hale getirilmiştir.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında okulumuza BT Rehber Öğretmen görevlendirilmiş olup okulumuz 2.katında bulunan boş derslik düzenlenerek öğretmenimizin kullanımına sunulmuştur.

Okulun Hedeflenen Genel Durumu:

·      Okul Bahçesinin Ayrılması

·      Elektrik panosu ve trafonun çevresinin çitle çevrilmesi

Okul zemin kat pencerelere demir korkuluk yapılması

·      Akademik olarak Ortaokul kademesinde sınavla öğrenci alan okullara daha fazla sayıda öğrenci kazandırmak.

Milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirmek.

·      İl içi ve iller arası yarışmalarda okulumuzu iyi bir şekilde temsil etmek.

·      Proje ve yarışmalarda güzel çalışmalara imza atarak okulumuzu bulunduğu yerden daha iyi noktalara götürebilmek.

Çok amaçlı salonumuza toplantı koltuklarını yaparak salonumuza modern bir görünüm vermek.

Okulda Yürütülen Çalışmalar

·        E-twinning Çalışmaları

·        Teknofest Yarışması

·        Sivas İçin Kitap Vakti

·        Yarışmalar (İl ve Okul İçi Yarışmalar)

·        HEDEF PROJESİ

Okulumuzda Son 3 Yıl İçerisinde Elde Edilen Başarılar:

·         Beyaz Bayrak Belgesi

·         Beslenme Dostu Okul Belgesi

·        Okulum Temiz Belgesi

·        Sıfır Atık Projesi Belgesi

·        2021-2022 yılı Türkiye Spor Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Başarılı Öğrenci Sayısı: 15 öğrenci

·        2022-2023 yılı Türkiye Spor Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Başarılı Öğrenci Sayısı :8 öğrenci

·        Zeki Hayran Hafızlık Ortaokulu Yerleşen Öğrenci Sayısı: 8

·        TED Koleji % 100 Bursluluk Kazanan Öğrenci: 1

·        İhramcızade İmam Hatip Ortaokuluna Yerleşen Öğrenci Sayısı:2

·        2019 Mangala Yarışması İl İkinciliği

·        2019 Sivas Robot Yarışması : 4 Proje Finale Kalmış Olup, 1 Proje Mansiyon Ödülü Almıştır.

·        2021 Yılı TEKNOFEST Yarışmasında 5 Başvurumuz Kabul Görmüş, 1 Başvurumuz İstanbul Finallerine Gitme Hakkı Elde Etmiştir.

·        2022 yılında Sİ-RO Robot Yarışmasında Türkiye İkinciliği

·        2022 TEKNOFEST Rize Finallerine Gitme Hakkı Elde Edilmiştir.

·        2 adet E-twenning Çalışması Yapılmıştır. Çalışmada 7 Yaş Ortalaması Olan 85 Öğrenci Görev Almıştır.

·        2023 Yılı BİLSEM Genel Yetenek Alanında 1 Öğrenci

·        2023 Yılı BİLSEM Müzik Alanında 1 Öğrenci

·        2023 yılı Zeki Hayran İHO Kazanan 1 Öğrenci

·        2023 Yılı Tasarım Başvurusu ( Okul logo tescili alındı. Patent Bülten Dergisinde yayımlandı. 3 ay içerisinde belge verilecek.)

·        2023 yılı Faydalı Model Başvurusu ( Onay aşamasındadır. Adı: Tavana asılır asansörlü Çamaşır Kurutma Askısı-İp sabitleme Aparatı. Dergide Yayımlandı.)

Yayın: 19.12.2022 - Güncelleme: 05.01.2024 09:20 - Görüntülenme: 174